Китайські вчені вперше клонували кішку

4.09.2019, 15:52
40349

Перше успішне клонування кішки у Китаї сталося у липні 2019 року, а вже у вересні фахівці пекінської компанії оголосили про перший комерційний клон. Про це повідомляє znaj.ua.

Читайте також: У Торонто з квартири місцевого жителя вилучили 300 котів

Кошеня клонували на замовлення приватної особи, у якої раптово помер домашній вихованець. Втім, суть у тому, що тварина успішно клонована, хоч на це витратили величезні гроші.

“Що стосується характеру, то ми можемо сказати, що його основа закладена в ДНК, але в той же час деякі особливості характеру вихованця також можуть залежати від умов і середовища проживання. Наприклад, дресирування і так далі. Тому ми не можемо гарантувати, що характер буде 100% такий же, як у померлої тварини”, – заявив глава Sinogene Ван Інін, який брав участь у клонуванні.

Відрізнити тварину від оригіналу практично неможливо.

Процес клонування кошеня займає 3-4 місяці і ще близько 2 місяців за твариною спостерігають в лабораторії. При цьому термін життя клона буде відповідати терміну життя звичайної тварини. І це справжній прорив, так як всі попередні клони жили помітно менше своїх оригіналів.

Вартість створення клонів варіюється в залежності від того, яку тварину планується відтворити. Якщо мова йде про клон кішки, то це обійдеться у 900 тисяч гривень.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com