Китайські вчені знищили найнебезпечнішого у світі комара

25.07.2019, 16:51
34529

Китайські вчені за два роки майже повністю знищили найнебезпечнішого комара в світі на двох островах в китайському місті Гуанчжоу. Про це повідомляє ″Science Alert″.

Читайте також: В Греції повідомили про спалах лихоманки Західного Нілу

Цей вид комарів, відомий як азіатський тигр, є переносником небезпечних інфекційних захворювань, таких як вірус Зіка і лихоманка Денге, які вражають мільйони людей у всьому світі.

За останні чотири десятиліття цей комар поширився з Азії на інші континенти, крім Антарктиди.

Комбінуючи два наявні методи боротьби з комарами, вчені скоротили популяції ″азіатських тигрів″ до 94% на двох річкових островах в Китаї. У деяких випадках не було знайдено жодного життєздатного яйця протягом 13 тижнів.

Двосторонній підхід передбачає дозу радіації, яка стерилізує комарів, і бактеріальний штам з роду Wolbachia, який запобігає розвитку яєць комарів.

Під час нового експерименту самок комарів стерилізували слабким випромінюванням, а самців заразили бактерією Wolbachia. Комах випустили на свободу під час пікових періодів розмноження в 2016 та 2017 років роках неподалік від міста Гуанчжоу.

Читайте також: Популярний серед українців екзотичний курорт охопила смертельна хвороба

Автори стверджують, що ті деякі комарі, які залишилися на острові, мігрували за межі району досліджень. І хоча це говорить про те, що регіон не буде довгий час вільний від комарів, але якщо ця методика може бути реалізована в більш широкому масштабі, це може створити місце, вільне від азіатських тигрових комарів і смертельних хвороб, які вони переносять.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com