Китайську компанію викрили в поставках до Росії обладнання для ракет

20.02.2023, 22:33
136263

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну Нацагентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську компанію ComNav Technology в список міжнародних спонсорів війни.

Читайте також: Загроза повітряного наступу Росії: експерт назвав серйозну проблему авіації окупантів

Як йдеться в заяві на сайті НАЗК, ComNav виробляє і постачає в Росію навігаційне і радіолокаційне обладнання.

Як зазначається в повідомленні, компанія постачає в РФ навігаційні модулі з підтримкою російської системи ГЛОНАСС (аналог американського GPS).

“Модулі можуть застосовуватися в російських та іранських дронах, а також російських ракетних системах для обстрілів України. Докази цього НАЗК надала Рада економічної безпеки України. Починаючи з 24 лютого по 30 грудня 2022 року компанія ComNav Technology здійснила 73 поставки на територію РФ на загальну суму в $2,1 млн. Найчастіше компанія постачала Росії навігаційне та радіолокаційне обладнання”, – заявили в НАЗК.

У НАЗК підкреслили, що використання системи ГЛОНАСС в російській бойовій техніці практично повністю залежить від модулів іноземного виробництва.

“А оскільки в даний час закупівлі західних модулів стають все більш складними для Росії через розкриття численних схем “паралельного” (або ж “сірого”) імпорту, Росія все більше покладається на китайських виробників”,-резюмували в агентстві.

ComNav Technology і ГЛОНАСС

ComNav Technology є великим китайським виробником мікроелектроніки. Після вторгнення Росії в Україну, компанія не призупинила виробництво модулів з підтримкою ГЛОНАСС та іншої мікроелектроніки для російського ринку.

Навігаційна система ГЛОНАСС була створена ще в Радянському Союзі – перш за все, для виконання військових цілей: навігації безпілотників та ракетних систем, здійснення розвідувальної діяльності, координації наземних бойових угруповань та навігації військово-морського флоту.

За допомогою системи ГЛОНАСС російські військові здійснюють управління іранськими БПЛА типу “Shahed-136”.

НАЗК та спонсори війни

НАЗК вже внесла до списку міжнародних спонсорів війни наступні компанії: Procter & Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, Mondi Group / Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle.

Всі включені до списку компанії вносяться в базу даних World-Check від міжнародної компанії London Stock Exchange Group з метою захисту фінансового сектора від спонсорів російської війни.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com