Китайці продезінфікують гроші від коронавірусу

18.02.2020, 08:47
63620

Готівкові банкноти, що використовуються на китайських ринках, в лікарнях, громадському транспорті, або в інших місцях, де є високий ризик зараження, продезінфікують і направлять до центрального банку країни.

Читайте також: Аваков повідомив, куди прилетить літак із українцями з китайського Уханя

Про це на прес-конференції в суботу заявили представники китайського центробанку, повідомляє Business Insider. 

Комерційні банки вилучатимуть готівку, а центробанк проведе дезінфекцію банкнот ультрафіолетом, а потім поверне назад у обіг після двотижневого карантину.

Банкноти, що надходять з районів з найбільшим поширенням вірусу, буде вилучено з обігу. Натомість центральний банк випустить велику кількість нових банкнот.

Попередні дослідження свідчили, що готівкові банкноти можуть містити велику кількість бруду, що передається від одного користувача до іншого. Однак, наразі невідомо про випадки, коли банкноти ставали джерелом поширення інфекції, зазначають оглядачі.

Китайський уряд намагається подолати поширення коронавірусу, від якого у світі вже загинуло 1775 осіб, більшість – на території Китаю. З 71319 випадків зараження, зафіксованих у світі, 70 548 було зареєстровано на материковій частині Китаю, пишуть ЗМІ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com