Київ буде відшкодовувати витрати на поховання померлих від Covid–19

4.05.2020, 16:12
71392

Київ візьме на себе відшкодування затрат на транспортування та кремацію померлих від Covid-19 за відповідним зверненням родичів чи інших осіб. Відповідні послуги забезпечуватиме комунальне підприємство “Спецкомбінат – ритуальна служба”.

Читайте також: У Дніпрі лікарі борються за життя дівчини з COVID-19, яка втратила двійню (відео)

Як інформує Главком, про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

“Ми розуміємо, що у багатьох родин, яких спіткало горе і їхні близькі люди померли від інфекції, може бути скрутне фінансове становище. Таким родинам ми готові піти назустріч та допомогти. Нагадаю, кремація в умовах поширення інфекції є рекомендованим способом поховання осіб, які померли від Covid-19”, – сказав він.

Пантелеєв також прояснив ситуацію щодо приватних підприємств, що надають ритуальні послуги і транспортують до міського крематорію.

“Жодних преференцій для жодного підприємства немає. Є єдині для всіх методичні рекомендації щодо поховання померлих осіб із підозрою або підтвердженням гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Вони затверджені розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. І це рекомендації, що, передусім, повинні убезпечити від нових випадків інфікування. Адже на сьогодні в столиці понад півтори тисячі підтверджених випадків хвороби”, – додав заступник голови КМДА.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com