Київ не увійшов у десятку найкращих для життя міст України, – Зеленський

20.09.2020, 18:21
84630

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не увійшов у десятку найкращих українських міст для життя, а також посів 173 місце в одному зі світових рейтингів за якістю життя. Про це він розповів під час презентації Стратегії розвитку Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Читайте також: “Слуги народу” представили своїх кандидатів у Київраду: список

“Минулого року в одному з рейтингів міста за якістю життя Київ, на жаль і поки що, посів 173 місце. Поступився столиці Габону, столиці Уганди. А серед українських міст, визнаних найкращими для життя, Київ не увійшов навіть у першу десятку”, – сказав президент.

Окрім цього, він наголосив, що натомість столиця потрапила до лідерів за рівнем забруднення повітря та вартістю життя: “Хтось може сказати, що я не об’єктивний. Мають бути рейтинги, де Київ знаходиться серед лідерів. Так, вони є. Це рейтинг за рівнем забруднення повітря, який Київ очолює другий рік поспіль, і рейтинг найдорожчих міст для життя, де Київ щороку, де Київ, на жаль, щороку підіймається на десятки позицій вгору”.

Також Зеленський зазначив, що серед найбільших проблем столиці можна назвати затори, оскільки “пунктуальність під час переміщення містом на автомобільному транспорті стала такою ж розкішшю, як і гаряча вода в окремих районах столиці”.

“Справді, навіть у неділю в Києві нескладно потрапити в затор або слід робити гак, тому що один із мостів через Дніпро вже кілька років тимчасово ремонтується. І який саме – це для нас завжди сюрприз. А можна просто їхати вулицею і провалитися під асфальт”, – зауважив Зеленський.

Глава держави наголосив, що Київ – це дім усіх українців і обличчя країни, і дуже боляче дивитися, як “це обличчя спотворюють хаотичні забудови”.

“Київ – це душа України, і ми не хочемо дивитися, як у цю душу плюють викиди і смог. І, нарешті, Київ – це серце України, і воно має битися на повні груди. Ми всі хочемо, щоб наше улюблене місто нарешті набуло того вигляду, на який давно заслуговує, став комфортним, зручним, сучасним, затишним”, – сказав президент.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com