Латвія виселяє тисячі росіян

4.08.2023, 19:32
144626

У вересні тисячі росіян отримають лист з проханням покинути Латвію. Йдеться про тих, хто навіть не спробував пройти перевірку на отримання посвідки на проживання у ЄС.

Читайте також: Литва закриває пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Про це повідомляє латвійське видання Delfi.

Очільник Комісії Сейму з громадянства, міграції та згуртування суспільства Інгмарс Лідака зазначив, що такі листи отримають приблизно 5-6 тисяч росіян.

“Це люди, які не виявили жодного бажання ані складати іспит, ані отримати тимчасову посвідку на проживання. Тобто ті, які мовчать. Якщо дивитися на закон, який він зараз є, то PMLP просто повинно буде висилати вимогу залишити державу протягом трьох місяців”, – сказав Лідака.

У Міністерстві внутрішніх справ Латвії також підтвердили, що такі листи готуються. За попередніми підрахунками, адресатів може бути близько 6 тис.

“Якщо в людини немає прав перебувати в країні, то потрібно їхати в країну, де в людини є право на перебування. Час для виїзду – три місяці. Він дається для того, щоб людина могла виїхати без поспіху. Якщо людина продовжує перебувати в Латвії незаконно, то може настати момент, коли державні структури про це дізнаються і, відповідно, нагадають про те, що потрібно виїжджати. Кримінальна відповідальність не передбачена, але передбачена адміністративна, тож людину можуть оштрафувати”, – розповів заступник держсекретаря МВС Вілніс Вітоліньш.

Видання зазначає, що попри заяви очільника МВС Маріса Кучинскіса про те, що поліція не буде ні на кого полювати, поки незрозуміло, як все відбуватиметься насправді.

Своєю чергою, прихильники Росії у Латвії від товариства “Російський голос для Латвії” вже закликають політиків та громадські організації переглянути поправки до Закону про імміграцію.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com