Лідер гурту “Друга Ріка” запідозрив у себе коронавірус

17.03.2020, 10:52
66683

Фронтмен гурту “Друга Ріка” Валерій Харчишин повідомив прихильникам, що запідозрив у себе коронавірус.

Читайте також: У Києві зареєстровано два випадки коронавірусу – МОЗ

Не так давно музикант повернувся з Італії, після чого у нього з’явилися симптоми коронавірусної інфекції.

“Я один з тих хто опинився у групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії і згодом відчув усі симптоми вірусу описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою, було рекомендувало звернутися до “швидкої”, – поділився Харчишин.

За словами виконавця, “швидка” з передмістя Києва повезла його до міста Біла Церква.

“Обстеження та госпіталізація є вимушеним, а не обов’язковим кроком і стала для мене єдиною опцією, бо у “багажнику”: сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Туріні, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії зупинками у людних місцях. Знову ж таки, подорож – не для розваги”, – пояснив Валерій.

Харчишин поділився, що до Білої Церкви його повезли, оскільки “пройти тест по-іншому” на коронавірус  йому не запропонували.

“Після кількох марних пропозицій змінити маршрут до Центральної Київської лікарні, ви наважитесь відпустити “швидку”, щоб дістатися власним авто/таксі/з другом, аби не займати оперативну машину кількагодинною подорожжю до сусіднього міста, бо раптом, бригаді за викликом доведеться їхати рятувати життя, замість прогулянки до БЦ, але вам точно відмовлять…Бо на своєму авто – “нєпаложено”. Хтозна, може й логічна інструкція, але ж не за 100км! І ось, за якихось півтори години, ви в омріяному “інфекційному” відділенні лікарні N3 Білої Церкви”, – розповів Валерій, як опинився в іншому місті.

Однак, на місці з’ясувалося, що жодних тестів у лікарні нема. І що наразі вони перебувають в іншому місті – Ірпіні, звідки і їхала швидка.

“Ніяких тестів, в ніч з п’ятниці на суботу у призначеному Київською ОДА центрі боротьби з “COVED -19″ немає. Вони були в Ірпені (звідки швидка). На питання – для чого тоді мене привезли за 100км від Києва – розводять руками, промовляючи щось про інструкції”, – зауважив Харчишин.

В результаті з’ясувалося, що лікарня встигла за власні кошти придбати експрес-тести, однак ті не показують достовірний результат. А показує його ПЛР-тест, матеріал з якого мають привезти назад до Києва у єдину призначену для цього лабораторію.

“Тест таки зробили у неділю (потрапив у п’ятницю) у спецлабораторії Києва, що показав негативний результат, але, за рентгеном у мене виявили односторонню пневмонію, яка дозволила мені залишити бокс N1 з прекрасним виглядом на білу церкву у Білій Церкві”, – повідомив Валерій.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com