Лідери країн ЄС проведуть відеоконференцію щодо ситуації в Ізраїлі

15.10.2023, 15:18
148296

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що скликав на вівторок відеоконференцію лідерів країн Євросоюзу, щоб обговорити атаку ХАМАС на Ізраїль та реакцію останнього на цей напад.

Читайте також: Армія оборони Ізраїлю зайшла до Сектора Гази: що відбувається

Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє пресреліз Євроради.

У листі-запрошенні лідерам ЄС Мішель заявив, що Ізраїль має право захищати себе відповідно до міжнародного права. За його словами, облога сектора Гази викликає тривогу в міжнародному співтоваристві, що спонукало його скликати зустріч у режимі відеоконференції у вівторок о 18:30 за київським часом.

“Вкрай важливо, щоб Європейська рада, відповідно до договорів і наших цінностей, визначила нашу спільну позицію та встановила чіткий єдиний курс дій, який відображає складність ситуації, що розгортається”, – написав він.

Мішель зазначив, що ЄС повинен бути прихильником миру і поваги до міжнародного права та повинен прагнути уникнути ескалації ситуації в регіоні. Він також наголосив, що конфлікт може підживлювати екстремізм у суспільствах ЄС та може спричинити міграцію й переміщення великої кількості людей до сусідніх країн.

Раніше президентки Єврокомісії та Європарламенту разом відвідали ізраїльське селище-кібуц Кфар Аза біля сектору Гази, де під час нападу в суботу 7 жовтня бойовики ХАМАС вбили понад сотню людей.

Перед цим у Єврокомісії підтримали заклик ООН та заявили, що готові підтримати зусилля з організації гуманітарних коридорів у сектор Гази, де склалась складна гуманітарна ситуація через блокаду з боку Ізраїлю.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com