Лікар-імунолог розповів, як відновитися після коронавірусу

1.07.2021, 14:07
97923

Для декого одужання від COVID-19 не означає повернення до здорового життя. Виснаженому недугою організму необхідна збалансована їжа, спокій та відпочинок.

Читайте також: Вчені назвали новий небезпечний штам коронавірусу

Про це fakty.ua заявив імунолог, доцент кафедри дерматовенерології, алергології, клінічної і лабораторної імунології Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика кандидат медичних наук Олег Назар.

“Вірус пригнічує роботу ендокринної системи: гормони “танцюють”. Щоб нормалізувати судинний тонус, підвищити активність кори надниркових залоз, яка продукує гормони, бажано приймати препарати-адаптогени: елеутерокок, женьшень, левзею”, – порадив лікар.

За його словами, у першій половині дня краще не перевантажувати себе емоційно і лягати спати не пізніше 23:00

“У першій половині дня краще не планувати емоційні навантаження, а поступово входити в робочий ритм, адже після 14 годин знижується концентрація уваги. Добре висипатися, а для цього лягати до опівночі – бажано не пізніше 23 годин. Правильно харчуватися, дотримуючись збалансованого раціону: білки, жири та вуглеводи. Жорстких дієт зараз не треба. Не нервувати, уникати перебування на сонці”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com