Лікар-інфекціоніст спрогнозував пік коронавірусу в Україні

6.04.2020, 20:18
68806

Пік захворювань на коронавірус в Україні, швидше за все, припаде на період 24−27 квітня. Про це в коментарі “Обозревателю” сказав лікар−інфекціоніст, колишній директор Центру здоров’я Володимир Курпіта.

Читайте також: Як пройшов перший робочий день українських медиків в Італії

За його словами, це показує світова тенденція, коли зменшення кількості нових випадків відбувається через 2−2,5 місяці від початку реєстрації перших.

“Пік захворювань в Україні на коронавірус припаде на кінець квітня – числа 24−27. Після цього почнеться зменшення кількості зареєстрованих випадків. Подібна картина спостерігається по всіх країнах, де кількість хворих зменшується десь через 2−2,5 місяці від початку реєстрації перших випадків. Це радше природній перебіг хвилі епідемії”, – наголосив інфекціоніст.

Він також прокоментував зменшення кількості зареєстрованих інфікувань в Україні, яке спостерігалось на вихідних 4−5 квітня.

“Це пов’язано з особливостями роботи лабораторій, які здійснюють діагностику. Цифра компенсується, коли почнуть тестувати протягом робочого тижня. Кількість тестувань впливатиме також на виявлення тих чи інших випадків. Україна поки що продовжує пасти задніх і тестує дуже невелику кількість людей”, – підсував Курпіта.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com