Лікар назвав несподівані наслідки коронавірусу

22.01.2021, 22:32
93459

Коронавірус в Україні трохи пішов на спад, але все одно залишається велика кількість людей, які хворіють у важкій формі. Для них інфекція не проходить безслідно. Про наслідки COVID-19 для пацієнта розповів кардіолог відділення кардіології Київської міської клінічної лікарні № 8 Олександр Яремчук.

Читайте також: Комаровський пояснив, як в приміщенні виміряти рівень загрози зараження на коронавірус

Про прояви постковідного синдрому медик повідомив “Фактам”.

“Багато пацієнтів скаржаться на слабкість, сухий кашель, невисоку (субфебрильну) температуру – 37,2-37,3 градуса. Це прояви так званого постковідного синдрому. Нерідко турбує задишка. Вона може виникати, якщо розвивається легенева недостатність або COVID-19 ускладнився інфарктом, вірусним міокардитом. Щоб виключити “серцеву” причину задишки, потрібно зробити ЕХО серця, а в більш складних ситуаціях – МРТ. Залежно від результатів обстеження лікар призначить препарати”, – розповів Яремчук.

Також лікар розповів, як впоратися з дуже частим симптомом після інфекції – задишкою.

“Важливо частіше гуляти на свіжому повітрі, але в темпі, не викликає утруднення дихання. Щоб швидше відновити легеневу тканину, “роздихати” легені, можна в період одужання час від часу дихати через трубочку в баночку з водою. Корисно виконувати дихальну гімнастику, займатися йогою. Головне, щоб фізичне навантаження не викликала задишку”, – зазначив медик.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com