Лікар повідомив, коли в Україні розпочнеться друга хвиля коронавірусу

23.11.2020, 22:47
89871

На думку лікаря і президента Українського медичного клубу Іван Сорока назвав карантин вихідного дня напівзаходом. Він припустив, що таким чином влада намагається підготувати підприємства до повного локдауну.

Читайте також: Степанов заявив, що українці з коронавірусом дуже пізно звертаються до лікарів

Також медик підкреслив, що зараз в Україні частіше реєструються випадки важкого перебігу хвороби. Про це він заявив в ефірі каналу “Україна 24”.

“На жаль, кількість пацієнтів з важком і середнім ступенем тяжкості коронавірусної хвороби збільшується, тому я вважаю карантин вихідного дня принципово напівзаходом. Думаю, таким чином уряд готує державу до повного закриття закладів харчування, спортивних установ, освітніх установ”, — сказав він.

Лікар назвав приблизні терміни початку другої хвилі епідемії в Україні. На його думку, вона розпочнеться на початку 2021 року.

“Збільшення числа пацієнтів, які потребують госпіталізації, кисневої підтримки, говорить про те, що найближчим часом може статися така ситуація, що система не зможе надавати якісну доступну допомогу пацієнтам. Ми прогнозуємо збільшення кількості пацієнтів хвилями. У січні-лютому також буде велика кількість пацієнтів — треба бути до цього готовими”, — сказав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com