Лікар пояснив, чому не можна змішувати огірки з помідорами в одному салаті

27.09.2021, 12:30
101849

Популярні овочі, які багато вживають тільки разом, нейтралізують користь один одного

Хто не любить салат з помідорів і овочів, коли організм активно запасається вітамінами. Здавалося б, ці два овоча настільки зрослися в нашому розумінні, що їх навіть не уявляють один без одного.

Однак, як виявилося, змішувати їх в одній страві не можна категорично. І це при тому, що кожен з цих овочів сам по собі джерело вітамінів і мінералів.

Читайте також: З вівторка очікується дводенна магнітна буря потужністю 5 балів

У помідорах міститься велика кількість вітамінів С і В, флавоноїд нарингенін, необхідний для регенерації тканин і володіє здатністю зменшувати запалення, а також лікопін, корисний для серця і знижує ризик розвитку онкології. У плодах також багато калію, бета-кератину і хлорогенової кислоти, яка стабілізує кров’яний тиск.

Огірки багаті клітковиною, вітамінами групи В, калієм, йодом і корисними мікроелементами, що запобігають накопиченню холестерину і поліпшують роботу серцевого м’яза. Ці овочі гарні для нормалізації обміну речовин, боротьбі з набряком і проблеми зі щитовидною залозою.

Але все це відмінно працює, коли овочі їдять окремо. Помідори можна віднести до кислих продуктів, а огірки — до лужних. Змішуючись в одному салаті, вони мало того, що нейтралізують один одного, так ще й утворюють солі, які можуть негативно відбитися на роботі печінки і нирок.

“По-перше, в огірках міститься аскорбіназа, що розщеплює вітамін С (він є в помідорах). По-друге, у огірків і помідорів різні процеси засвоєння, шлунок може перетравлювати щось одне, а інший продукт, відповідно, почне бродити. Через це бродіння салат з огірків і помідорів може здатися важким, в кишечнику з’являться гази”, — розповів Ігор Морміль.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com