Лікар розповів, чому 30% українців не захворіють на коронавірус

10.02.2021, 14:48
94323

В Україні є певний відсоток людей – близько 30%, які ніколи не захворіють на коронавірус через особливості імунітету.

Читайте також: Коронавірусна хвороба: нові випадки в Україні й на Волині

Про це в коментарі ТСН повідомив лікар з Рівного Павло Сільковський.

“Епідемія в Україні проходить, на моє переконання, тому, що більшість наших людей вже перехворіли. Разом з тим є певний відсоток людей (за різними оцінками, до 30% популяції), які несприйнятливі до “ковіду” через індивідуальні особливості імунної системи. І вони не хворіють, незважаючи на тісний контакт з інфікованими. Якщо це все проаналізувати, то кількість тих, хто ще може підхопити коронавірус, не така велика. Ну, і ще важлива деталь. Ті, які вже перехворіли — це активні мобільні люди, так звані суперрозносчики”, – розказав Сільковський.

Медик озвучив свою точку зору з приводу того, чому ж Європа досі палає від інфекції. За його словами, там просто перехворів малий відсоток людей.

“Тому що на сьогодні там перехворів менший відсоток людей. Причина: там були жорсткі обмеження і значно більш суворий контроль за їх дотриманням. Тому потенціал для зараження вірусом ще достатній. Тому, як тільки там послаблюють обмеження, відразу з’являється зростання захворюваності. І, як бачите, не рятують ні маски, ні інші атрибути. Є надія, що врятує вакцинація. Подивимося”, – зазначив Павло.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com