Лікар розповів, чи можна алергікам робити щеплення проти коронавірусу

4.05.2021, 10:11
96688

Наявність у людини алергічних реакцій не є протипоказанням до вакцинації.

Читайте також: На Одещині знайшли невідомий штам коронавірусу

Про це повідомив інфекціоніст Андрій Александрін в ефірі програми “Сьогодні ввечері” на каналі “Україна 24″.

Доктор сказав, що алергія, наприклад, на цвітіння, зовсім не впливає на можливість зробити щеплення. Але людині необхідно в будь-якому випадку проконсультуватися зі своїм терапевтом.

“Я теж алергік, і за своїм прикладом скажу, що можна, Я вакцинований. Але в будь -якому випадку потрібно проконсультуватися зі своїм сімейним лікарем”, – сказав Александрін.

Також лікар відповів на питання, чи потрібно вакцинуватися другою дозою, якщо людина перехворіла COVID-19 після введення першої дози.

“Якщо люди перехворюють – це не є протипоказанням до вакцинації. У всьому світі людей, які перехворіли, теж вакцинують. На сьогоднішній день тільки одна вакцина – “Джонсон і Джонсон” – вимагають введення однієї дози, всі інші – двох”, – сказав Александрін.

За словами медика, рівень антитіл не впливає на імунітет.

“Наявність антитіл не говорить, що у вас повинен виробитися імунітет. Це залежить ще від декількох факторів, і на сьогоднішній день ті статті, які опубліковані в світових журналах, кажуть, що дуже великий вплив має та доза патогенів, яку може отримати людина, від цього буде залежати, захворіє він чи ні, і ступінь тяжкості протікання”, – сказав Александрін.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com