Лікар розповів, де не можна робити щеплення від коронавірусу

28.04.2021, 12:06
96534

Вакцинацію від коронавірусу не можна проводити в лікарнях та інших медичних закладах, як це планують робити в Україні. Таку заяву зробив лікар-інфекціоніст Андрій Александрін і пояснив, чому.

Читайте також: Українців попередили про спалах коронавірусу в червні

Про це пише Україна 24.

Чому пункти вакцинації в лікарнях – катастрофа

Медик назвав катастрофою для країни заяву чиновників від МОЗ, що при лікувальних установах будуть створені пункти вакцинації від COVID-19.

“У мене питання до головного санітарного лікаря Віктора Ляшка – чим відрізняється процес вакцинації проти COVID-19 від процесу вакцинопрофілактики при грипі, кору та інших вакцинокерованих інфекціях? Я як фахівець скажу – нічим. Коли в 2021 році чиновники МОЗ заявляють, що будуть створені дві тисячі пунктів вакцинацій в лікувальних установах – це катастрофа для нашої країни”, – заявив Александрін.

Лікар пояснив, чому вакцинувати потрібно в “польових умовах”, максимально захищаючи людей від контакту з лікарнями. Справа в ризику поширення різних внутрішньолікарняних інфекцій, якими можуть піддаватися люди, що прийшли отримати щеплення від коронавірусу.

“У всьому світі вакцинація при COVID – 19 організовується, що називається, в польових умовах, щоб ми мінімально людей залучали в медичні установи, – пояснює медик. – Тому що, на жаль, в Україні триває – вона була ще до COVID-19 – неоголошена агресивна епідемія внутрішньолікарняних інфекцій. І коли людина приходить до лікувального закладу і стоїть в черзі, вона піддається величезній кількості інфекційних ризиків і може заразитися різними інфекціями, не тільки COVID-19”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com