Лікар розповів, скільки людей не мають симптомів COVID-19 та наскільки вони заразні

2.04.2020, 13:47
68354

До 25% людей, хворих на нову коронавірусну інфекцію COVID-19, не мають жодних симптомів.

Читайте також: Як коронавірус прирік на загибель мільйони садових рослин

Про це заявив доктор Роберт Редфилд, директор Центру з контролю і профілактики захворювань у США, пише Live Science.

“Це важливо, тому що тепер у нас є люди, які можуть не мати жодних симптомів, а при цьому сприяти розповсюдженню хвороби”, – сказав він.

Чиновник додав, що окрім цього, інфіковані можуть передавати вірус за дві доби до появи симптомів.

“Це допомагає пояснити, чому цей вірус наскільки швидко шириться всією країною: тому що у нас передавання від людей взагалі без симптомів, і є люди, які розповсюджують хворобу за 48 годин до того, як у них з’являться симптоми”, – сказав Редфилд.

Як зазначається, нещодавні дослідження, проведені в інших країнах, також показують, що можлива безсимптомна передача COVID-19. Наприклад, дослідження, опубліковане 1 квітня в, показало, що у Сингапурі з більш понад 150 випадків коронавірусу, не пов’язаних з поїздками, 6,4%, схоже, пов’язані з безсимптомною передачею. В іншому дослідженні, опублікованому 19 березня в журналі Emerging Infectious Diseases вчені вивчили дані про COVID-19 в Китаї за межами провінції Хубей і виявили, що в 12,6% випадках було безсимптомне передавання.

Зважаючи на дані про безсимптомне поширення, CDC переглядає свої рекомендації щодо використання масок для обличчя і того, чи мають люди носити їх, якщо у них немає симптомів. Поки що там рекомендують маски для обличчя лише медичним працівникам і людям, які хворіють на COVID-19.

Тим не менш, є побоювання, рекомендація носити маски всім людям може зменшити кількість масок для працівників охорони здоров’я, які мають гостру потребу в них.

“Те, що трохи стримувало [ширшу рекомендацію], полягає небажанні забрати запас масок у працівників охорони здоров’я, які їх потребують”, – говорить доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань. “Але коли ми в ситуації, коли у нас достатньо масок, я вважаю, що виникне дуже серйозне міркування з приводу …розширення цієї рекомендації. Поки що такого рішення немає, але я думаю, що ми близькі до цього”, – додав він.

Нагадаємо, в Україні офіційно уже зареєстровано 804 випадки захворювання на коронавірус, з них 20 закінчились летально.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com