Лікарі назвали 5 найкорисніших продуктів у світі: їх треба їсти щодня

11.04.2024, 20:04
157157

Вчені й медики всього світу довго працювали над списком найкорисніших продуктів, проводили багато досліджень та експериментів, і визначили 5 найкорисніших з-поміж інших. Якщо додати у свій раціон такі продукти, можна довгі роки залишатися молодими, активними та здоровими. Розповідаємо, що треба їсти, щоб назавжди позбутися проблем зі здоров’ям і прожити довге активне життя.

Читайте також: Гороскоп на 11 квітня для всіх знаків зодіаку: день, коли рішення можуть бути помилковими

Зелень і листові овочі

Продукти зеленого кольору є еталоном балансу між умістом вітамінів, корисних речовин і мінімальною калорійністю. Це найкращий і бюджетний варіант для поліпшення свого здоров’я. Вчені довели, що зелена рослинна їжа захищає від онкології, старечих захворювань, втрати м’язової та кісткової маси, а також здатна спалювати зайвий жир на тілі.

За рахунок вмісту вітамінів групи В і К, листові зелені овочі сприяють налагодженню репродуктивної функції, запобігають розвитку хвороб судин та серця. Клітковина, що міститься в зелених овочах, є справжнім паливом для корисних бактерій кишківника, сприяє нормалізації травлення та пришвидшенню метаболізму.

Зелень містить кальцій, магній, калій та залізо, які допомагають підтримувати належну роботу всіх систем організму. Найкориснішими будуть шпинат, базилік, кріп, петрушка, різні види салату й капусти.

Ягоди годжі

Ці ягоди не так давно з’явилися на українському ринку, але вже завоювали особливу популярність у прихильників здорового збалансованого харчування. Вони мають солодкий ледь кислуватий присмак, самі яскраво червоного відтінку. Ці ягоди використовуються упродовж багатьох тисячоліть у традиційній медицині. Ягоди годжі здатні призупиняти процеси старіння, підтримувати здоров’я очей, печінки, нирок, зміцнюють нервову та імунну системи організму. Тому це така собі пігулка для безсмертя.

Ягоди входять до складу різноманітних добавок, лікувальних чаїв і навіть вина. Окрім того, годжі застосовують у кулінарії для приготування різноманітних страв та десертів. Цей продукт має неабиякий потенціал у питаннях швидкого схуднення.

Дикий лосось

Це один з найкорисніших видів риби, лікарі рекомендують їсти лосось не менше двох разів на тиждень. Оскільки він має білок, велику кількість мінералів і поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6. А ці жири потрапляють до нашого організму лише з їжею.

Вчені довели, що лососева риба здатна творити з нашим організмом справжні дива. Це найкращий продукт проти хвороб серця, судин, печінки та кишківника. Він активує роботу мозку, корисний для пам’яті та когнітивних функцій.

Авокадо

Це топовий продукт у списку найкорисніших, що не дивно. Адже фрукт містить велику кількість вітамінів, мінералів і поживних речовин. За рахунок вмісту жирної кислоти омега-3 авокадо можна назвати омолоджуючим фруктом, який сповільнює процеси старіння й активує роботу мозку.

Авокадо покращує стан шкіри, волосся та нігтів. Здатен налагоджувати процеси травлення  прискорювати метаболізм. Тому лікарі рекомендують вживати авокадо якомога частіше, щоб залишатися молодими та здоровими упродовж усього життя.

Кіноа

Це екзотичний вид крупи, який нещодавно з’явився на українському ринку, але вже зарекомендував себе з позитивного боку. Науковці довели, що це найкращий гарнір для тих, хто хоче швидко схуднути. При цьому кіноа насичує організм всіма необхідними корисними речовинами, швидко спалює жир, покращуючи процеси обміну речовин.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com