Лікарі назвали небезпеку популярного лікарського засобу

22.09.2021, 22:23
101557

Лікарі розповіли, в чому полягає небезпека популярного лікарського засобу Бетадин, який використовують для профілактики коронавірусу. Ці ліки не захистять вас від COVID-19, але можуть призвести до деяких інших небажаних проблем зі здоров’ям.

Читайте також: Вакцинація від коронавірусу: лікарка назвала “накращу вакцину” від COVID-19 і пояснила, чому

Про це повідомляє Health.

У соціальних мережах з’явилася інформація про те, що полоскання горла Бетадином запобіжить зараженню коронавірусною нфекцією, але вона не є дійсною.

Бетадин містить йод, який не є безпечними і надійним способом запобігти захворюванню COVID-19.

“Немає жодних доказів того, що повідон-йод (бетадин) має будь-який вплив на COVID-19”, – сказав Амеш А. Адаля, старший науковий співробітник Центру безпеки Здоров’я Джона Хопкінса.

Що таке Бетадин

Бетадин – це торгова марка хімічної сполуки, що називається повідон-йод або йодоповідон. Це коричневий рідкий розчин, який часто використовується в якості місцевого антисептика. Він може стерилізувати звичайні порізи і подряпини або очищати шкіру перед накладенням швів або хірургічними процедурами.

Бетадин також містить антисептичний засіб для полоскання горла з 0,5%-ним вмістом повідон-йоду, але він призначений тільки для лікування і полегшення симптомів болю в горлі. Існують також лікувальні спринці з 0,3% повідон-йодом, які допомагають полегшити незначне подразнення піхви і свербіж.

Небезпека використання Бетадину

Повідон-йод зазвичай використовується для полоскання горла при болю в горлі, але його випадкове проковтування – проковтуєте ви його через рот або засовуєте в ніс, і він стікає в горло – може викликати розлад шлунково-кишкового тракту.

За словами доктора Адаля, високі дози повідон-йоду також можуть викликати проблеми з нирками, а також привести до потенційних порушень функції щитовидної залози.

До того ж, через нього може потьмяніти колір слизових оболонок і шкіри людини. Йод також може викликати подразнення легенів і задишку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com