Лікарі з’ясували, чому у вагітних з Covid-19 помирають діти

2.12.2021, 15:00
106254

Ризик загибелі плода під час вагітності у жінок з Covid-19 вдвічі вищий, ніж у здорових

Ізраїльські вчені з лікарні Самсон Ассута в Ашдоді вважають. що причина загибелі плода у вагітних із Covid-19 – інфікування плаценти. Докладніше про це вони розповідають у статті у журналі International Journal of Gynecology and Obstetrics.

Згідно з ранніми спостереженнями, ризик загибелі плода під час вагітності у жінок з Covid-19 вдвічі вищий, ніж у здорових. Проте причини цього були зрозумілі.

Обстеживши чотирьох пацієнток, які під час вагітності заразилися Covid-19 та зіткнулися із загибеллю плода, дослідники з’ясували, що вірус інфікував плаценту, спричинивши великі пошкодження тканин, і сам плід. Це, на думку вчених, і спричинило смерть.

Читайте також: За програмою “Велике будівництво” будують 16 сучасних аеропортів по всій Україні – Зеленський

Навіть якщо ПЛР-тест показував низьке вірусне навантаження у матері, інфекція все одно могла серйозно вразити плаценту, наголошують дослідники.

Жодну з жінок, які втратили дитину, не було вакциновано. У жінок, які перенесли Covid-19 під час вагітності та успішно народили, слідів вірусу у плаценті не було.

Загалом випадки загибелі плода при Covid-19 досить рідкісні, тому великого впливу на популяцію це не вплине, зазначають вчені. Але, щоб уникнути сумних наслідків, вони рекомендують вагітним не забувати про вакцинацію та інші запобіжні заходи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com