Лікарка назвала аналізи, які потрібні для діагностики COVID-19

15.11.2020, 18:18
89173

Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні №17 Світлана Гук розповіла, як лікуватися хворим на коронавірус. Щоб обрати потрібний спосіб лікування, медики призначають шість аналізів крові та вимірюють вміст кисню у крові. Хворим із легкими симптомами COVID-19 вживати антибіотики і збивати невисоку температуру не слід.

Читайте також: Життя не буде звичним: COVID-19 залишає у людей серйозний відбиток на здоров’ї

Як сказала в інтерв’ю “Укрінформу” лікар Світлана Гук, перші 5-7 днів хвороби слід сприймати як звичайний вірусний процес. Тому температуру нижчу за 38,5 градусів збивати не варто. Натомість пульмонолог радить вживати хворим багато рідини й приймати вітаміни.

“Дайте організму попрацювати, не заважайте йому, він зробить всю роботу без ускладнень… Пийте 2-3 літри на день рідини – трав’яні чаї, воду, приймайте вітаміни С і Д, цинк (схем вже багато опубліковано). Висока температура після 5-7 дня – це вже привід, але ще не ознака, що все погано. Єдиний виняток – якщо у перші п’ять днів є симптоми, що не вкладаються у ваш досвід вірусної інфекції, такі як кровохаркання, сильна задишка, набряки ніг”, – сказала вона.

Але, у разі високої температури понад 39°, яка триває кілька днів поспіль і погано збивається, необхідно здавати аналізи та вимірювати сатурацію.

“Аби визначитися, як лікувати пацієнта з COVID-19, важливі три обставини. Перше – висока температура та її регульованість (особливо після 5-7 дня захворювання). Друге – сатурація, вона має бути не нижчою 94%. Третє – 6 аналізів крові (загальний, СРБ (ц-реактивний) білок кількісно, D-димер, прокальцитонін і феритин, ЛДГ). З урахуванням цих трьох компонентів визначається обсяг лікування”, – розповіла Гук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com