Лікарка розповіла, що саме призводить до смерті при коронавірусі

11.12.2020, 13:48
91316

Коронавірус розвивається хвилеподібно і симптоми бувають різні. Хтось з хворих на COVID-19 лише втратив нюх, а у когось одразу пневмонія.

Читайте також: Ляшко закликав українців готуватися до нових вірусів

Про це в інтерв’ю 24 каналу розповіла доктор медичних наук, завідувачка пульмонологічного відділення Обласної клінічної лікарні у Чернівцях Світлана Коваленко, передає ТСН.

За її даними, на відміну від інших респіраторних вірусних інфекцій, коронавірус розвивається хвилеподібно. “У пацієнтів із легким перебігом все обмежується лише “першою хвилею”. Такі пацієнти не потребують ні антибіотиків, ні госпіталізації. Вони перебувають на самоізоляції вдома під контролем сімейного лікаря і вже на 7-10 день почуваються добре”, – розповіла вона.

Але, як додала Коваленко, часто захворювання швидко переходить у “другу хвилю”. Вірус викликає суттєве погіршення стану пацієнта. Це відбувається приблизно через 7-14 днів після початку інфікування. “І тут важливо не зволікати як пацієнтам, так і лікарям, щоб не допустити подальшого погіршення стану. Випадки, коли хвороба протікає спокійно, але раптово пацієнтові стає гірше, трапляються ймовірно через так званий цитокіновий шторм. Нині ми уже краще розуміємо, як реагує організм на коронавірусну інфекцію”, – сказала лікарка.

Вона пояснила, що цитокіновий шторм – це коли імунна система людини надто сильно та нерозбірливо реагує на інфекцію. “Не дарма про “цитокіновий шторм” так багато розмов зараз, адже його неконтрольований перебіг може призвести до ураження органів-мішеней (серцево-судинна система, легені, нирки), запустити цілий каскад патологічних процесів і, як наслідок призвести, до смерті”, – розповіла Коваленко.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com