Лікарка розвіяла міфи про користь часнику проти вірусів та порадила чим його замінити

27.11.2020, 22:41
90251

Щороку українці з настанням холодів починають скуповувати продукти, які вважаються ефективними для зміцнення імунітету. В стандартний список таких продуктів входить часник, лимони та імбир. Фахівці прогнозують подорожчання цих продуктів у середньому на 30%.

Читайте також: Не втрата нюху і температура: лікарка назвала найперший симптом коронавірусу

Чи володіє часник протизапальними та антибактеріальними властивостями, а також – чим насправді корисно зміцнювати організм, розповіли у програмі “Ранок з Україною” на телеканалі “Україна”.

“Якщо говорити з точки зору доказової медицини – часник не має ніяких протибактеріальних і противірусних властивостей”, – розповіла сімейний лікар Віта Олещенко.

Вона додала, що вчені провели експеримент і помістили імбир, часник і лимон в живильне середовище з бактеріями. У ході експерименту з’ясувалося, що бактерії нікуди не поділися. І тому медики рекомендують звернути увагу на інші продукти для зміцнення імунітету.

Як зазначила Віта Олещенко, українцям варто придивитися до зелені та шипшині – у них набагато більше корисних властивостей.

“Є аналоги фруктів і овочів, які можна вживати замість лимона та отримувати добову норму вітамінів швидше, наприклад, наша українська шипшина. Те ж саме можна сказати про зелень – петрушка, кріп і цибуля. Вони містять багато вітаміну C”, – розповіла лікар і додала, що підвищити імунітет і захиститися від бактерій допоможе чай з обліпихи.

А для відновлення обміну речовин експерт рекомендує пити домашній квас, зроблений з хліба і хрону.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com