Літаки допоможуть закінчити війну – Ігнат

19.11.2023, 15:09
150041

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголошує, що літаки дуже серйозно змінять хід війни.

Читайте також: “Ми вибилися з графіка”: Буданов пояснив, чому війна в Україні не закінчиться цього року

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо того, що міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що літаки не змінять хід війни.

“Я б хотів посперечатися з усіма критиками цього питання щодо літаків. Змінять хід війни літаки і дуже серйозно змінять. Питання в тому, щоб ці літаки не були, власне, такі, чиї тактико-технічні характеристики будуть значно слабшими за російські”, – зауважив Ігнат.

Він додав, що Україні потрібні сучасні літаки, які зможуть завоювати перевагу в повітрі. “І ряд інших чинників, які має багатоцільовий літак. Тобто F-16. Певні модифікації. Який може завдавати ударів по наземних цілях, по надводних цілях і по повітряних цілях. Плюс, захистити державу всередині від ракет та дронів”, – сказав речник.

Так, на його думку, такі авіаційні комплекси, якими є багатоцільові літаки, зможуть суттєво вплинути на хід війни.

“Подивіться, скільки керованих авіабомб запускає противник. І за допомогою саме авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо припинити те, що робить Росія. А саме – відігнати російську авіацію подалі і прикрити з повітря наші наземні війська”, – наголосив Ігнат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com