Лондонський суд відхилив позов Суркіса до Порошенка та Гонтаревої на 350 млн доларів

22.09.2021, 20:50
101550

Лондонський суд відхилив позов на 350 млн доларів Ігоря Суркіса та пов’язаних компаній до Петра Порошенка та Валерії Гонтаревої щодо компенсації за втрачені під час націоналізації Приватбанку у 2016 році активи.

Читайте також: Кабмін пропонує встановити плату за користування державними дорогами: кому доведеться платити

Про це повідомила пресслужба партії Європейська солідарність з посиланням на адвоката у справі Іллю Новікова.

“Сьогодні вийшло рішення Лондонського суду, яким повністю відмовлено Ігорю Суркісу і групі компаній, що належать його родині, в позові щодо націоналізації ПриватБанку. Позов на суму більше 350 мільйонів доларів”, – повідомили у пресслужбі.

Там зазначили, що раніше співробітники українського МЗС відправили офіційного листа до суду про те, що Україна в особі МЗС відмовилась від державного суверенного імунітету за цим позовом.

У партії стверджують, що у разі визнання листа судом та схвалення позову, вимоги у 350 млн доларів з відсотками “довелося б з бюджету України”.

ЕП звернулася до пресслужби партії за рішенням суду.

Крім того, за словами Новікова, наслідком для Суркіса згідно такого рішення буде необхідність обговорювати питання із компенсації судових витрат.

“Згідно англійського права це питання обговорюється окремо, воно не вирішується автоматично і в день винесення рішення. На даний момент ці витрати складають уже більше 2 мільйонів доларів”, – зазначив адвокат.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com