Луганську область підключили до об’єднаної енергосистеми України

9.07.2020, 16:52
77859

На околиці міста Кремінна у Луганській області офіційно почала працювати підстанція 500/220 кіловольт, таким чином регіон під’єднався до об’єднаної енергосистеми України. Про це повідомляє Укрінформ.

Читайте також: В Україні планують збільшити тариф на транспортування електроенергії в 4,5 рази

“Ми повертаємо північ Луганщини додому, в енергосистему України”, – повідомив керівник Національної енергетичної компанії “Укренерго” Володимир Кудрицький під час церемонії відкриття.

Так, у 2014-2015 роках у результаті бойових дій була пошкоджена інфраструктура магістральних електричних мереж, яка забезпечувала видачу потужності з Луганської ТЕС. Зазначається, що вона є основним джерелом живлення півночі Луганської області.

Таким чином у роботі залишилась одна лінія 220 кіловольт в локації Лисичанська, яка забезпечувала споживачів регіону електроенергією.

Читайте також: Верховна Рада прийняла закон про списання боргів на ринку електроенергії

За словами керівник “Укренерго”, останнім часом існувала загроза залишити без світла практично всю контрольовану Україною частину Луганської області. Зазначається, що це могло трапитися не тільки у випадку пошкодження лінії електропередач, через яку надходила енергія від єдиної в регіоні електростанції, але і при суттєвому перевантаженні.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com