Лукашенко наказав посилити охорону кордону Білорусі з Україною через “нові виклики”

24.01.2022, 18:02
109880

Олександр Лукашенко направив до кордону Білорусі прикордонників для охорони рубежів країни. Особливо турбує Лукашенка український напрямок, де можливе “виникнення нових зовнішніх викликів”.

Читайте також: Порошенко заявив, що влада заблокувала його участь у засіданні Ради Україна-НАТО

Про це пише БЕЛТА.

Як розповіли у державному прикордонному комітеті Білорусі, основні зусилля з охорони кордону у 2022 році будуть зосереджені на ділянках, де, на думку Мінська, “можливе виникнення нових зовнішніх викликів та загроз прикордонній безпеці, особливо на українському напрямі”.

“Перед органами прикордонної служби стоять чіткі завдання. Серед основних – підвищення ефективності охорони державного кордону шляхом удосконалення інженерного та технічного обладнання рубежів. Для виявлення ознак підготовки провокацій та оперативного вжиття заходів щодо їхнього припинення вестиметься постійний моніторинг ситуації у прикордонному просторі”, – кажуть у тамтешньому Держприкордонкомітеті.

Зазначається, що також у планах завершення демаркації стику кордонів Білорусі, Польщі та України у Брестському районі.

“Органами прикордонної служби, зокрема у взаємодії з Міністерством оборони, продовжиться планове нарощування ресурсів, включаючи мобілізаційні”, – сказано в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com