Лукашенко несподівано викрив брехню Путіна щодо теракту в “Крокусі” і “українського сліду”

27.03.2024, 08:31
156384

Білоруський самопроголошений президент Олександр Лукашенко поставив під сумнів твердження Кремля і російської пропаганди про те, що учасники нападу в “Крокус Сіті Холі” заздалегідь готувалися до відступу в Україну.

Читайте також: Яке українське місто планує відібрати Путін: джерела у Кремлі “злили” плани диктатора

Про це пише білоруське провладне видання “БЕЛТА”.

“Вони не могли піти до Білорусі. Їхні куратори (у нас є підозри на деяких, це я Путіну зателефоную, скажу свої підозри) — вони розуміли, що до Білорусі заходити не можна. Тому що в перші хвилини, як у Росії частина області перейшла на посилений режим безпеки, так і в нас”, — сказав Лукашенко.

За його твердженнями, було задіяно сили МВС Білорусі, виставлено пости на дорогах, зокрема з Росією, “залучали сили КДБ, Держприкордонкомітету, деякі частини військовослужбовців”.

“Тому вони до Білорусі ніяк не могли зайти. Вони це бачили. Тому повернули і пішли на ділянку українсько-російського кордону”, — сказав Лукашенко.

Такі його слова суперечать словам російського диктатора Володимира Путіна, який заявив, що винуватці стрілянини в російському “Крокус Сіті Холі” нібито втікали у бік України.

“Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, за попередніми даними, для них з українського боку було підготовлено вікно для переходу державного кордону”, — говорив Путін у суботньому телезверненні.

Нагадаємо, після теракту в концертному залі “Крокус Сіті Хол” під Москвою білоруські спецслужби допомагали російським силовикам завадити терористам втекти через кордон з Білоруссю. Брехню президента РФ Володимира Путіна та ФСБ Росії про те, що терористи, яких затримали у Брянській області, начебто намагалися втекти до України, несподівано викрив посол Білорусі у Росії Дмитро Крутой.

Крім того, раніше російські пропагандисти вже погоріли зі спробою прив’язати “український слід” до теракту в “Крокус Сіті Холл” через мікроавтобус нібито зі “старими українськими номерами”, який стояв біля концертного залу. Згодом виявилося, що номери насправді були білоруськими і, як свідчить остання цифра, належать до Могильовської області.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com