Лукашенко планує змінити Конституцію Білорусі

26.06.2020, 19:20
76653

Президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче прописати в Конституції Республіки Білорусь “перерозподіл влади нагорі”. Про це він заявив під час зустрічі з працівниками місцевого виробництва, передає “БЕЛТА”.

Читайте також: Лукашенко на очах у тисяч людей принизив Путіна на параді в Москві (відео)

За словами лідера країни, змінити Основний Закон можна упродовж двох років, але ті варіанти, які запропонували, йому не сподобалися. “Люди просто бояться вносити більш рішучі зміни в Конституцію. Я думаю, нам це треба зробити. До прийняття Конституції ми взагалі багато зробимо в плані передачі повноважень вниз – до голів райвиконкомів, губернатора”, – повідомив Лукашенко.

На думку білоруського президента, місцева влада повинна мати ширші повноваження на своїй території, тому що “на місцях їм видніше”. “Що стосується перерозподілу повноважень нагорі – президент, парламент, уряд, – це все повинно бути прописано в Конституції”.

Читайте також: Лукашенко відправив у відставку уряд Білорусі

Олександр Лукашенко також зазначив, що зміни до Конституції прийматимуть на референдумі, результати якого визначать, як буде рухатися Білорусь. Якщо країна піде шляхом реформ й приватизації, – “це не зі мною, я не піду на злам соціального устрою нашої країни”, – додав президент.

Проте, за словами Лукашенка, повернення до Конституції 1994 року – це рух назад, оскільки 90-ті були не найкращими роками країни. “Можливо, комусь хочеться повернути (Конституцію 1994 року – ред.) – нехай повернуть, тільки не треба говорити про реформу і рух уперед, якщо ми народ ведемо назад”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com