Лукашенко прийняв рішення не скасовувати в Білорусі парад на 9 травня

3.05.2020, 15:18
71299

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не може скасувати військовий парад до 9 травня на честь 75-річчя Перемоги через пандемію коронавірусу COVID-19.

Читайте також: “Жоден російський президент ніколи не поверне Крим Україні”: екс-канцлер Німеччини

Як інформує Кореспондент, про це він сказав у ході наради в неділю, 3 травня, повідомляється на сайті білоруського лідера.

“Повинен сказати, що ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ. Треба пам’ятати, що ті люди (учасники війни – ред.) вмирали, можливо, і від вірусів, інших хвороб. Але вони це не відчували часом і про це не думали. І вмирали вони заради нас, як би це пафосно не звучало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього, – скажуть, що злякалися”, – сказав Лукашенко.

При цьому він попередив, що якщо буде прийнято цю пропозицію, то “нікого тягти на цей захід не треба”.

“Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров’я – ми це зрозуміємо. Досить сьогодні бажаючих – тисячі і тисячі людей хочуть, щоб цей захід відбувся”, – наголосив білоруський лідер.

Читайте також: Український посол запропонував парі ексканцлеру Шредеру

В цілому Лукашенко висловив упевненість, що парад – “це не найнебезпечніший з точки зору епідеміологів і вірусологів захід”. Тому що, зазначив глава держави, він буде організований як годиться.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com