Лукашенко заявив, що білоруська опозиція нібито готує держпереворот “під кураторством Заходу”

20.02.2024, 17:32
154503

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко стверджує, що у “втікачів та їхніх закордонних кураторів від спецслужб”, мовляв, є три сценарії дій для перевороту в Білорусі.

Читайте також: На Львівщині п’яний депутат намагався переїхати поліцейського

Про це він сказав під час розширеної наради з керівним складом держорганів системи забезпечення нацбезпеки, передає провладний Telegram-канал “Пул Первого”.

“Перший (сценарій – ред.) – найбажаніший для них (так званих “західних спецслужб” – ред.). Це організація державного перевороту або насильницьке захоплення влади безпосередньо в період проведення електоральних кампаній. Але водночас самі оцінюють його як малоймовірний. Реальних передумов для розгойдування ситуації за аналогією з 2020 роком вони поки що не бачать”, – заявив Лукашенко..

Другий сценарій білоруський диктатор вважає основним. Йдеться про використання поточної виборчої кампанії як репетиції та початкового етапу для підготовки до держперевороту під час майбутніх президентських виборів. Вони мають відбутися 2025 року.

Також Лукашенко заявив про довготривалий сценарій, який передбачає широке залучення м’якої сили на випадок провалу перших двох варіантів розвитку подій.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com