Лукашенко заявив, що йому “не потрібні жодні іноземні посередники” для урегулювання ситуації

15.08.2020, 19:14
81447

Олександр Лукашенко відреагував на спільну пропозицію Польщі, Латвії, Литви і Естонії стати посередниками для врегулювання ситуації в Білорусі. Він заявив, що йому “не потрібні жодні іноземні посередники та уряди”.

Читайте також: У Білорусі підтвердили смерть ще одного протестувальника

Про це він сказав 15 серпня на засіданні в Центрі стратегічного управління в Міністерстві оборони, пише “БелТА“.

За словами Лукашенко, окрім посередництва, Білорусі нібито пропонують створення закордонного уряду: “Слухайте, у нас є нормальне уряд, створений за Конституцією. Нам не потрібні жодні закордонні уряди, жодні посередники. Мені здається, що, не ображаючи керівництво цих республік, я хочу сказати: ви у себе лад наведіть”.

Він також додав, що жоден уряд за кордоном ніколи не буде управляти країною, на що вказує історія. “Невже історію не вивчали?” – підкреслив він.

Щодо ситуації в середині Білорусі Лукашенко сказав: “Потихеньку починають або продовжують розгойдувати обстановку, наше суспільство. Добралися до трудових колективів. Я вже багато раз говорив про це. Просто хочу в черговий раз сказати, що з цього нічого не вийде. Країну ми нікому не віддамо. Ситуацію ми утримаємо”.

Водночас МЗС Білорусі встигло відреагувати на рішення ЄС ввести санкції і запевнило, що збирається зберегти комунікацію і продовжити діалог з Євросоюзом, нехай він і складний.

Прессекретар МЗС Анатолій Глаз заявив, що “санкції – це кінець політики”. І головне питання наразі – чи має ЄС політику стосовно Білорусі, тому що білоруське відомство її має.

“У зовнішній політиці Білорусі Євросоюз однозначно є одним з пріоритетних напрямків”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com