Лукашенко заявив, що Путін пропонує Зеленському прийнятний варіант “миру”

17.03.2022, 17:00
114794

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що президенту України Володимиру Зеленському варто прийняти пропозиції президента Росії Володимира Путіна щодо миру, інакше Києву згодом доведеться підписати “капітуляцію”.

Джерело: Лукашенко в інтерв’ю японському телеканалу TBS, “Белта

Пряма мова: “Я переконаний, що найближчим часом цей конфлікт – операція Росії – закінчиться миром.

Скажу вам вперше головне: Росія пропонує Україні – Путін Зеленському, я це точно знаю, – абсолютно прийнятний варіант договору. І сьогодні ще можливо, щоб Україна з Росією домовилися та Зеленський підписав із Путіним цей договір.

Якщо Зеленський на це не піде, то, повірте, йому доведеться з часом підписати акт про капітуляцію. Росія у цій війні не програє. У цьому ви 100% переконані також. Чим закінчується війна у разі перемоги однієї зі сторін, Японія знає краще, ніж я”.

Деталі: Лукашенко також висловив думку, що Білорусі не доведеться воювати з Україною, але не виключив цього у разі ескалації.

“Заходу не вдасться втягнути нас у цей конфлікт. У нас достатньо розуму, щоб не втягнутися в цей конфлікт, як нас сьогодні американці разом зі своїми партнерами штовхають до цього конфлікту”, – сказав Лукашенко.

Він знову заявив, що 23-24 лютого Україна нібито планувала завдати удару по території Білорусі “з чотирьох точок”, але він із Путіним цьому запобігли.

Лукашенко додав, що українські літальні апарати нібито порушують державний кордон Білорусі, а також, що за останній тиждень українці “здійснили пуск двох ракет, як мінімум двох ракет “Точка-У” по території Білорусі” – але їх вдалося збити.

За його словами, це робиться для того, аби “збурити” Білорусь, щоб вона почала відповідати.

__________________________________________________________________________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com