Луценко порушив 3 кримінальні справи через заяви на засіданні тристоронньої групи у Мінську

7.06.2019, 23:25
28282

Генпрокурор Луценко зареєстрував три кримінальні провадження за результатами засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську, де було заявлено про можливість відновлення економічних зв’язків з ОРДЛО і введення обопільного мораторію на вогонь у відповідь на Донбасі. Про це він повідомив на сторінці у соціальній мережі.

Читайте також: Генпрокурор Луценко повідомив, коли піде у відставку

У своєму зверненні Луценко заявив, що це фактові справи, тобто не спрямовані проти когось особисто, але водночас застеріг “реваншистів і капітулянтів” від ігор з українським законом.

″Сьогодні я особисто в реєстрі досудових розслідувань зареєстрував резонансну справу за фактом підготовки до фінансування тероризму, тобто дій, скоєних з метою фінансового або матеріального забезпечення терористичної групи, вчинених за попередньою змовою групи осіб. Це для тих, хто вважає, що можна відновити торговельні відносини з терористичними організаціями″, – заявив Луценко.

″Ще одну справу – за фактом підготовки до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України й інших військових формувань в особливий період. І ще одну справу – за фактом державної зради. Тобто діяння, умисно скоєного громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній економічній та інформаційній безпеці України, та надання іноземній державі допомоги в підривній діяльності проти України″, – повідомив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com