Львівський журналіст звинуватив Сенцова в недостатньому патріотизмі через те, що той говорить російською

29.10.2019, 17:51
49472

Журналіст і ведучий програми ″Drozdov: прямим текстом″ Остап Дроздов ″занепокоївся тим, що в Україні створюють образ національного героя з Олег Сенцова, який зовсім не говорить по-українськи. Про це Дроздов написав у Facebook і на цю тему створив передачу.

Читайте також: “Сором за президента і гордість за добровольців”: Сенцов відреагував на візит Зеленського до Золотого

На думку галичанина, Сенцов викликає симпатію тим, що він “не корчить з себе великого політика”. Але в той же час режисер викликає у Дроздова настороженість, так як є російськомовним патріотом України.

″Мене глибоко турбує, що стахановськими темпами штампується і легітимізується новоявлена ​​ідентичність” російськомовний патріот “. Даже не двомовний – а власне одномовний російськомовний. Я вважаю, що не дивлячись ні на які драми і заслуги не може національним героєм бути людина, яка двох слів сказати не може державною мовою тієї країни, яку він так любить і за яку так фатально отстрадала″, – написав журналіст.

Дроздов заявив, що Сенцов повинен явити собою приклад ″свідомої дерусифікації″.

″Я хочу почути з його вуст не мова того, хто його кинув за ґрати, а перш за все мова моєї країни. Крим, виховання, російське походження – це все зрозуміло, але не думаю, що українська мова набагато важче англійської, і якщо людина любить Україна, то українську мову можна спробувати опанувати таку ″, – заявив львів’янин.


 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com