Ляшко анонсував в Україні запровадження додаткової дози COVID-вакцини: кому її вводитимуть

13.12.2021, 20:32
107143

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко 13 грудня підпише наказ, який схвалить позицію НТГЕІ (Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики) та дозволить вводити додаткову дозу вакцини проти коронавірусу.

Читайте також: COVID-19: В Україні захворіли понад 4 тисячі людей і майже півтори тисячі госпіталізували

Про це голова МОЗ заявив на вранці на брифінгу 13 грудня.

“Сьогодні я підпишу наказ, який схвалить позицію Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики та дозволить вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19”, – сказав він.

Очільник МОЗ наголосив, що йдеться саме про додаткову дозу, а не бустерну.

“Додаткова доза – це доза, яка вводиться з метою досягнення кращого захисту в осіб, які за станом свого здоров’я (наприклад, імуноскопрометовані особи), мають нижчу ефективність вакцин у порівнянні з ефективність вакцини в загальній популяції”, – пояснив Ляшко.

Крім того, голова МОЗ уточнив, що наразі в Україні є в наявності понад 8 мільйонів доз вакцини різних виробників. Загалом же, за його словами, від початку року до України вже надійшло 36 мільйонів 781 тисяча доз вакцини від COVID-19. Завдяки наявності вакцин та можливості їхнього вибору вже зроблено 26 мільйонів 589 тисяч щеплень.

“У державному бюджеті на закупівлю вакцин передбачено 2 мільярда 600 тисяч гривень на закупівлю вакцини. 10 грудня 2021 року Європейський інвестиційний банк перерахував Україні 50 мільйонів євро, що профінансують закупівлю необхідних вакцин від COVID-19. Також Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі 150 млн доларів для проекту Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні. 120 мільйонів доларів цього додаткового фінансування направлені безпосередньо на ретроактивну закупівлю вакцин проти COVID-19”, – підсумував Віктор Ляшко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com