Ляшко розповів, чи вводитимуть жорсткий карантин в Україні

17.10.2020, 14:14
86815

Головний санлікар країни Віктор Ляшко переконаний, що система охорони здоров’я наразі справляється з приростом хворих на COVID-19.

Читайте також: Різке збільшення числа хворих на COVID-19: Меркель закликала німців залишатися вдома

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Сьогодні ми реєструємо по 5 000-5700 випадків в Україні – колапсу немає. Система охорони здоров’я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч – будемо справлятися…”, – вважає Ляшко.

При цьому санлікар зауважив, що МОЗ розгортає додаткові місця для госпіталізації інфікованих, а “певні” лікарні, з огляду на завантаженість опорних медзакладів, будуть перепрофільовуватися.

“Ми робимо все можливе на національному рівні, щоб запобігти, по-перше, колапсу системи охорони здоров’я, по-друге, щоб не зупиняти нашу економіку. Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити”, – сказав Ляшко.

Останніми тижнями в Україні темпи поширення вірусу стрімко пришвидшилися. Станом на 17 жовтня коронавірус виявили у рекордних майже 6,5 тисяч громадян.

У столиці інфікованих побільшало на 598 киян, 12 хворих померли. Водночас медики звітують про критичну роботу лікарень. Так, опорна лікарня №6 уже заповнена інфікованими.

Всього в Україні захворіли на небезпечну недугу майже 300 тисяч громадян.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com