Ляшко розповів, коли терміново потрібно робити тест на COVID-19

24.11.2020, 22:15
89963

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко звернувся до українців і порекомендував звертатися до медиків відразу після появи симптомів ГРВІ. Він зазначив, що при ознаках сильного погіршення здоров’я потрібно пройти тестування на коронавірус.

Читайте також: У церквах знову можуть ввести обмеження на кількість людей,- Ляшко

Віктор Ляшко повідомив, що МОЗ в останні дні фіксує зменшення кількості тестувань на COVID-19 в Україні й ще раз нагадав головні симптоми коронавірусу. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

“Україна сьогодні в червоному рівні поширення коронавірусної хвороби, тому люди, які мають симптоми гострої респіраторної інфекції, а це: раптовий початок захворювання, лихоманка понад 38 градусів, тривалий кашель, головний біль, біль у м’язах, втрата апетиту, нюху, смаку – це всі підстави для того, щоб звернутися до лікаря і здати зразки на дослідження”, – сказав головний санітарний лікар

Він додав, що у разі відмови у проведенні тестування українці можуть звернутися на гарячу лінію контакт-центру МОЗ за номером: 0800 60 20 19. Оператори в обов’язковому порядку повинні зафіксувати звернення.

“Потужності державних лабораторій дозволяють тестувати всіх, кого направляють лікарі. Не чекайте вдома з симптомами по 5-10 днів! При перших ознаках ГРВІ звертайтеся до свого лікаря та інформуйте його про своє здоров’я”, – додав Ляшко.

 

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com