Ляшко розповів, коли з’явиться перша вакцина від COVID-19 українського виробництва

3.10.2021, 15:40
102253

В Харкові вже розпочався монтаж лінії для виробництва інактивованих вакцин проти грипу та коронавірусної хвороби, повідомив очільник МОЗу

Про це сьогодні заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час презентації плану реформ на 2021-2023 роки на виїзній нараді парламентської фракції “Слуга народу” в Трускавці, повідомляє телеканал “Дом”.

За словами міністра, в Харкові вже розпочався монтаж лінії для виробництва інактивованих вакцин проти грипу та коронавірусної хвороби.

Це одна з перших. І на етапі підписання – меморандум про інвестицію набагато більшу. До кінця цього року ми точно будемо знати чіткі дедлайни виробництва вакцин, але наступного року з лінії зійде перша українська вакцина“, – розповів Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, Харківське підприємство “Лекхім” на своєму підприємстві в 2022 році планує запустити виробництво вакцин в наповнених шприцах – в тому числі і вакцин проти COVID-19.

З цією метою група компаній “Лекхім” має намір вкласти у виробництво приблизно 25-30 млн євро.

У Харкові також вироблятиметься вакцина “CoronaVac”, створена китайською компанією “Sinovac Biotech”. У 2021 році група “Лекхім” стала офіційним постачальником цієї вакцини в Україну.

Джерело: УНІАН

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com