Ляшко розповів про другу хвилю коронавірусу та повідомив, що буде з карантином

2.06.2020, 16:31
74313

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, чи існує ймовірність другої хвилі коронавірусу в країні через послаблення карантинних обмежень.

Читайте також: В Україні збільшилась кількість областей, не готових до послаблення карантину

Міністерство охорони здоров’я нарізі не прогнозує другої хвилі, сказав він в ефірі “Україна 24”.

“Не прогнозуємо, але ми стежимо. Динаміка може показати будь-який розвиток сценарію. Пом’якшення направлене на відновлення сфер економічної діяльності, які повинні запустити економіку”, – наголосив Ляшко.

За його словами, варто дотримуватися усіх встановлених міністерством обмежень, адже це впливатиме на стримування епідемії. “І дозволить нам не повертатися до жорстких заходів. Ми зможемо навчитися жити в нових умовах, коли коронавірус існує, а країна працює”, – каже головний санлікар.

Ляшко наголосив, що карантин триватиме до 22 червня. Після цього, з огляду на чергові пом’якшення 10 і 15 червня, будуть ухвалювати рішення: продовжувати обмеження чи ні. “Якщо вона (епідемситуація – Ред.) буде на такому ж рівні, ми знову-таки будемо переглядати карантин. Він буде адаптивний. Адаптивність його буде, можливо, не на обласному рівні, а на рівні населеного пункту”, – повідомив чиновник.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com