Махновщина чи нова форма рейдерства? У Луцьку бійці ТрО напали на склад з гумдопомогою та побили власника

4.04.2022, 16:00
116620

Вчора ввечері на склад гуманітарної допомоги в Луцьку напали особи, які представилися службовцями ТрО батальйону “Луцьк”, повідомляє УНН.

За словами волонтерів, “службовці” батальйону увірвалися на склад та затримали власника складу – підприємця та волонтера Івана Оларя, який з перших днів війни виступив з активною позицією підтримки армії, інвестував свої кошти в обладнання складу та фінансував перевезення гуманітарної допомоги з Польщі. Особисто передав і організував близько 200 тонн гуманітарної допомоги. Свій склад Оларь добровільно здає для збору та фасування волонтерської гуманітарної допомоги, в тому числі – Волинській військовій адміністрації та іншим волонтерам.

Представники ТрО, як повідомляють волонтери, не лише затримали Оларя, а й наносили йому побої, тримали в неволі та здійснювали психологічний тиск на волонтера.

На прохання пояснити причини, представники ТрО заявляли, що діють по бойовому завданню. За інформацією волонтерів, завдання на проникнення в склад та затримання особисто власника складу Оларя дав командир бригади ТрО у Волинській області полковник Ткачук Руслан нібито за усною вказівкою першого заступника голови Волинської ОВА Сергія Мовенка, який, з його слів, діяв за вказівкою голови ОВА Юрія Погуляйка.

Волонтери повідомили, що для затримання Оларя виїхало близько тридцяти озброєних представників тероборони батальйону “Луцьк”, 5 екіпажів авто. Керував військовими заступник добровільного батальйону “Луцьк” Бондарук Роман.

В результаті, на місце події виїхали працівники ДБР і Нацполіції які зафіксували подію і зареєстрували кримінальне провадження. Сам волонтер Оларь наразі госпіталізований та перебуває в лікарні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com