Майбутнє жахіття російських окупантів: українці випробовують новітній дрон “Акула”

27.10.2022, 15:02
129907

Українці випробовують новітній дрон “Акула”, який виявлятиме окупантів, йдеться в ТСН.

Читайте також: Макрон подарував Папі цінний стародрук, який могли викрасти зі Львова (фото)

Перевагу в повітрі у нинішній війні можна досягти не лише за допомогою літаків чи ракет, на перший план виходять дрони. Вони дешевші, непомітніші і, головне, в разі ураження не гинуть пілоти. Поки ворог закуповує іранські безпілотники, українці розробляють та вдосконалюють власні зразки літальних апаратів, серед них і українська “Акула”.

Майбутнє жахіття російських окупантів – виробники тестують своє нове дітище на ім’я “Шарк”. “Акула – це красивий і дуже серйозний хижак. Це безжальний хижак, який знаходить свою здобич за багато кілометрів. Може бачити, відчувати її”, – пояснює тестувальник Михайло.

“Акула” – нова розробка українських інженерів. Її почали створювати вже після початку повномасштабного вторгнення, будували з урахуванням бойового досвіду дронів на фронті. “Він веде розвідку, спостереження і передає координати, щоб можна було скорегувати удари по цілях знайдених”, – додає Михайло.

Стійкість проти систем радіоелектронної боротьби – головна перевага нового дрона. Його попередники примудрялися літати над головами ворога в Гостомелі, Бучі, Ірпені та передавати координати для нашої артилерії. “Це не “Орлани” російські, які падають від одного погляду наших хлопців із ЗСУ”, – сміються розробники.

Піднявшись на висоту близько тисячі метрів, “Акула” розчиняється в повітрі. Завдяки електричному двигуну безпілотник майже безшумний. Натомість непомітний десятикілограмовий апарат бачить все навколо. Дрон фіксує і супроводжує знайдену ціль на землі чи в повітрі, постійно передаючи координати об’єкта. “Я можу повністю контролювати свій політ, я маю високоякісне зображення в режимі онлайн, хороший зум, можна роздивлятися об’єкти, оперативність отримання даних дуже велика”, – розповідає інструктор з керування безпілотниками “Гліб”.

Вартість дрона розробники не називають, але запевняють – в рази дешевше за світові аналоги. Нині “Акула” проходить останні налаштування та тестування і вже до кінця року має відправитися до українських підрозділів на передову. Перемога у битві дронів в небі має стати передумовою для остаточного знищення рашистів і на землі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com