Майор запасу ЗСУ назвав зброю, яка найкраще підходить для збивання “Шахедів”

5.10.2023, 22:02
147816

Військовий аналітик, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман розповів, що “Шахеди”, якими Росія постійно обстрілює Україну добре знищувати німецькими зенітним артилерійським комплексом Gepard.

Читайте також: Провокують аварію: окупанти на ЗАЕС вивели четвертий енергоблок зі стану “холодного зупину”

Про це він сказав в етері “24 каналу”.

Олексій Гетьман зауважив, що зенітний самохідний артилерійський комплекс Gepard навряд може збити російські ракети, проте проти дронів – це дуже хороша система ППО.

“Для боротьби з “Шахедами”, як і з іншими цілями,  у нас використовується засоби радіоелектронної розвідки. Тобто це РЛС та багато чого іншого. Потім – це ЗРК, які мають або електромагнітне випромінювання та перехоплюють ракету, та може бути IRIS-T, яка має інфрачервоне наведення. Дуже добре себе зарекомендували Gepard по боротьбі з БПЛА ще на Куп’янському напрямку, але їх небагато. Вони навряд чи можуть знищити крилату чи балістичну ракету, а от “Шахеди” та гелікоптери вони здатні знищувати у повітрі на відстані до 4 кілометрів”, – пояснив Олексій Гетьман.

Військовий експерт додав, що Gepard – це старий вид озброєння, який Німеччина може передати України саме для боротьби з “Шахедами”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com