Майора, який у Києві збив трьох курсанток, відправили під варту

27.08.2020, 10:32
82509

Шевченківський райсуд Києва взяв під варту майора медичної служби Володимира Холодного. Він у нетверезому стані збив трьох курсанток Української військово-медичної академії у Києві. Дівчата у важкому стані перебувають у лікарні, двом із них ампутували по одній нозі.

Читайте також: На Київщині сталася смертельна ДТП за участі підлітків, двоє людей загинуло (фото)

Як передає Громадське, про це повідомляє військова прокуратура Центрального регіону України та Нацполіція.

Майора затримали відразу на місці аварії. У нього в крові виявили понад 2 проміле алкоголю (це вважається сп’янінням середнього ступеня).

Нагадаємо, 25 серпня на території військової частини на вулиці Зоологічній у Києві чоловік за кермом Toyota Prius збив трьох курсанток. Попередньо встановлено, що водій був п’яний.

Його затримали одразу після ДТП.

Відомо, що чоловіка відправили під варту на 60 діб. Тобто за ґратами він перебуватиме щонайменше до 23 жовтня.

Холодний у суді розкаювався за скоєне. Він наголосив, що не намагатиметься уникнути покарання.

“Для мене пріоритети в житті – це честь і совість. Те, що я скоїв, я каюсь, і буду нести цей хрест через все своє життя. Я хочу вибачитися перед усіма. Перед всіма, хто мене знає – мої друзі, знайомі. Прошу надати мені таку можливість і надавати допомогу потерпілим”, – сказав він.

Проти чоловіка порушили справу за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу, санкція передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом до трьох років. Процесуальне керівництво буде здійснювати військова прокуратура.

Майор не викладач, а офіцер управління, який приступив до виконання своїх обов’язків у минулому місяці.

Читайте також: Під Києвом зіткнулися дві фури, є постраждалі (відео)

За даними Міноборони, потерпілим по 23 роки, вони — випускниці цивільних медичних вишів, які нещодавно склали іспити до Військово-медичної академії. Коли трапилася аварія, вони мали отримати військову форму.

Станом на 26 серпня стан курсанток стабільно тяжкий, але вони у свідомості та на самостійному диханні. Усі вони поки перебувають в головному військовому госпіталі столиці. Двом постраждалим ампутували по одній нозі. В одної з них під питанням ампутація другої ноги. Третю дівчину також прооперували, у неї зламані обидві ноги.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com