Макрон пояснив, навіщо їздив до Путіна і чому продовжує з ним говорити

16.06.2022, 23:04
122087

Макрон запевнив, що про контекст кожних переговорів з очільником Кремля французька сторона завжди інформує президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Німеччина надасть Україні новий пакет озброєння

Про це лідер Франції сказав 16 червня в Києві після зустрічі з очільниками України, Німеччини, Італії та Румунії, відповідаючи на запитання журналістів.

“Ми дуже чітко висловили, що ми тут, щоби підтримати Україну та український народ і це ми робимо щодня. Така позиція європейців була від найпершого дня війни, але навіть і до того. Коли ми прибули сюди в лютому – спочатку пан Шольц, а потім я – ми прибули до Москви, а потім до Києва. Ми хотіли запобігти цьому конфлікту. Наша позиція завжди була абсолютно чіткою. Ми завжди підтримували Україну та український народ”, – запевнив Макрон.

“Але водночас ми жодного дня не вступали у війну з російським урядом. Тобто колективно ми не ведемо такої війни. Саме тому ми абсолютно прозорі, щоразу повідомляючи про це президентові Зеленському, ми продовжували переговори з російським президентом. І щоразу інформували про контекст цих переговорів, щоби отримувати певні поступки, зокрема у теперішніх питаннях продовольчої безпеки. Саме в цьому контексті ми підтримуємо канал діалогу. Ми також вважаємо, що в один прекрасний момент цей конфлікт повинен зупинитися і повинні відбутися переговори“, – розповів французький президент.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com