Макрон пригрозив “жовтим жилетам” рішучими заходами

17.03.2019, 12:13
16741

Президент Франції Емманюель Макрон оголосив про додаткові і рішучі заходи для закінчення насильства і вандалізму під час протестів жовтих жилетів. Він перервав свою відпустку в Піренеях і повернувся в кризовий штаб у Парижі, щоб обговорити введення нових заходів. Про це повідомляє DW.

Читайте також: “Жовті жилети” підпалили банк з людьми всередині у Парижі (фото)

Президент Франції підкреслив, що заходи по захисту правопорядку, прийняті владою досі, показали свою недостатню ефективність і назвав мирних учасників протестів спільниками хуліганів.

Нагадаємо, що в суботу, 16 березня, учасники протесту кидали димові шашки в силовиків на Єлисейських полях. Протестуючі розбивали вітрини брендових магазинів в центрі французької столиці і спалили одне авто. Понад 100 учасників протесту були затримані.

У Франції в середині листопада 2018 року почалися протести ″жовтих жилетів″. Масові акції почалися через різке підвищення цін на паливо. Пізніше протестувати вийшли французькі школярі і студенти.

Невдоволення не вщухло навіть після того, як французький уряд погодився скасувати підвищення цін на паливо і заморозити ціни на газ і електрику на 2019 рік – тоді французи стали виступати за підвищення зарплат і пенсій, зниження податків і навіть встановлення більш м’яких вимог для вступу в університети.

Протести ″жовтих жилетів″ пройшли не тільки у Франції. До них приєдналися жителі деяких міст Португалії, а також Брюсселя.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com