Максим Степанов пояснив, чому в Україні досі не стартувала вакцинація від COVID-19

18.02.2021, 12:00
94641

Поставки вакцин проти коронавірусу в Україні затримали бюрократичні процедури. Про це в середу, 17 лютого, розповів в ефірі телеканалу Україна 24 міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, – пише Волинь24.

Читати також: Вакцинація від коронавірусу в Україні проходитиме у три етапи

Глава відомства стверджує, що країна була повністю готовою до початку вакцинації 15 лютого.

“Обгрунтовувалися всі наші переконання, виходячи з тих контрактів, які укладені, зобов’язань, які взяли компанії, в тому числі і COVAX, яка чітко сказала, що 117 тис. доз Pfizer прийдуть в середині лютого. Виникли певні бюрократичні процедури, я маю на увазі, в COVAX, які затримали прихід цієї вакцини”, – сказав він.

Степанов зазначив, що 117 тис. доз вакцин від Pfizer надійдуть в Україну до кінця лютого, а до кінця тижня мають прибути перші 500 тис. доз вакцини від AstraZeneca.

Міністр запевнив, що вакцинацію почнуть вже в цьому місяці.

“З приводу конкретної дати можу сказати: приїжджає вакцина – і на наступний день ми починаємо. Перше, ніж ми почнемо вакцинуватися, – це саме вакцина AstraZeneca, яка виробляється Serum Institute в Індії. Ми дійсно отримали всі документи на реєстрацію вакцин Pfizer, AstraZeneca і Sinovac. Думаю, ми досить швидко зареєструємо”, – додав Степанов.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com