Маніпуляція та обман: у Луцьку політична партія влаштувала шоу і ошукала кандидатів

16.09.2020, 16:51
84299

Місцева політична партія “Свідомі”, яка провела у Луцьку гучну кампанію з відбору учасників команди, насправді цинічно маніпулювала громадськістю. Адже люди, які виграли “народне голосування”, щоб отримати честь виступати під їх знаменом на виборах, не мають навіть найменшого шансу стати депутатами міської ради.

Читайте також: “Нульовий пацієнт”: коронавірус на Волинь привезла головна лікарка Луцької лікарні Лариса Духневич, – Глазунов

“Праймеріз” у соцмережах

Громадський рух “Свідомі”, який представляє однойменну партію на місцевих виборах у Луцьку і є проектом місцевого підприємця, депутата міськради Андрія Покровського, напередодні виборчих перегонів оголосив про набір до команди. Проєкт “Стань депутатом Луцькради” передбачав, що в місті мав відбутися відкритий набір людей. Місто обклеїли бігбордами, активно транслювалася реклама у місцевих медіа. Згодом з майже 200 учасників лучани своїми голосами на сайті свідомі.укр визначили 15 переможців, які візьмуть участь у місцевих виборах разом з командою згадуваного Андрія Покровського.

В команді Покровського запевняли: все чесно і відкрито, мовляв, цим проєктом “довели, що політика – не для “обраних”, а для фахових і відповідальних”.

Більш того, сам лідер “Свідомих” Андрій Покровський заявив: вони – місцева команда, де немає київських босів і нам ніхто не вказує, хто має представляти інтереси громади.

За результатом відбору, переможцями стали 15 лучан:

Абрамчук Станіслав Миколайович

Власюк Наталія Яківна

Деменік Людмила Ростиславівна

Жичук Микола Петрович

Караїм Володимир Павлович

Климюк Артур Анатолійович

Козіна Петро Степанович

Лихач Веніамін Іванович

Матвіюк Роман Володимирович

Мельник Андрій Миколайович

Осип Марія Анатоліївна

Смалько Володимир Васильович

Спас Юлія Олександрівна

Фоменко Віктор Вікторович

Янчук Олександр Миколайович

Обіцянка-цяцянка

Згодом для людей, які пройшли “народне праймеріз” почали проводити навчання і тренінги на кшталт “як стати ефективним депутатом”. Однак їм, вочевидь, не пояснили, що шанси потрапити у міську раду них мізерні, а точніше – нульові. Адже, враховуючи рейтинг партії “Свідомі”, до ради навряд чи потрапить більше 5 депутатів від цієї політсили.

Худоба, Шкітер, Падалко – хто потрапив у перспективний список

То ж хто заслужив після праймерізу реально відстоювати інтереси міста, а не кишені ігрового магната? Чуда не трапилося, у п’ятірці та й навіть ТОП-10 у спису “Свідомих” – лідер партії Андрій Покровський та наближені до нього люди.

Так, номер перший у списку, звісно, – Андрій Покровський. Потім за порядком розмістилися: Алла Надточій, Тарас Шкітер, Михайло Наход, Галина Падалко, Валентин Хаймик, Андрій Маруняк, Андрій Лучик, Христина Назар,Олександра Куртєєва. Як бачимо, тут немає жодної людини, обраної на “праймеріз”.

А усі люди, які очолюють список, пов’язані з Покровським та його підприємствами. Алла Надточій – заступниця директора ТзОВ “Контент менеджмент груп”, власником цього товариства є Тарас Шкітер, а головою – Олександра Куртєєва.

Тарас Шкітер також є засновником громадського руху “Свідомі”, він вказаний як власник ІА “Конкурент”, головним редактором якого є номер 8 у виборчому списку Андрій Лучик.

Михайло Наход – співзасновник і політтехнолог Громадського руху “Свідомі”. Галина Падалко – координаторка руху. Валентин Хаймик – юрист громадського руху “Свідомі”. Андрій Маруняк – помічник депутата міськради Андрія Покровського, директор ТзОВ “Казкова оселя”, Христина Назар – координаторка руху “Свідомі”. Андрій Худоба – ще один із наближених до забудовника людей 11 у списку до Луцькради.

Цих кандидатів у списки внесли аж ніяк не за результатами праймеріз. Натомість кандидати, за яких голосували звичайні лучани в соцмережах вірячи у щирість намірів організаторів – в “хвості” списку: їм виділили непрохідні номери у кінці, так звану “братську могилу”. Фактично, шансів потрапити до міської ради у ошуканих немає жодних, а всі обіцянки Покровського та “Свідомих” – відверта чергова брехня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com