MARUV не представлятиме Україну на Євробаченні

25.02.2019, 20:11
13768

Навколо цьогорічного Євробачення розгорівся скандал. Співачка MARUV, яка перемогла у нацвідборі шоу, не представлятиме нашу країну на пісенному конкурсі.

Читайте також: Пісню MARUV для Євробачення написали в Росії

MARUV не поїде на Євробачення через ситуацію, яка склалась навколо її неоднозначної позиції. Справа набула доволі таки політичного характеру, адже артистку звинувачували у тому, що вона виступала у Росії та мала ще 2 запланованих концерти у Москві та Санкт-Петербурзі. Сама MARUV згодилась відмінити їх через свою участь у шоу.

“Суспільний мовник (ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”) та співачка MARUV, яка перемогла в національному відборі на Євробачення, не дійшли згоди щодо участі в пісенному конкурсі Євробачення-2019 через низку причин.

На час конкурсу виконавець стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі. Після проведених перемовин ПАТ “НСТУ” та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі”, – повідомляє НСТУ.

Також зазначається, що конкурсант має забезпечити неполітичний характер шоу, а ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. Суспільний мовник також вбачає в цій ситуації небезпеку ескалації розколу українського суспільства.

На своїй сторінці у Facebook співачка заявила, що вона була готова відмінити концерти у Росії, але не буде виступати з політичними лозунгами.

“Як раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не був для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я – громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я – музикант, а не бита на політичній арені”.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com